News

15.03.2012

"Zelf inchecken op Hato Airport"

CURAÇAO – Reizigers die vanaf Hato Airport het vliegtuig pakken, kunnen zich sinds deze week zelf inchecken. Curaçao Airport Partners (CAP) heeft vier nieuwe machines op het vliegveld staan, waarmee ze lange rijen van wachtende mensen hopen in te korten.
Veel reizigers checken zichzelf thuis al via internet in, maar volgens woordvoerder van CAP Alvina Martina geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan inchecken op het vliegveld zelf.

Inchecken
De procedure is heel simpel, aldus Martina. “Reizigers scannen hun paspoort of typen hun ticketnummer in. De machine herkent de gegevens en koppelt de naam en het ticketnummer. De reiziger moet vervolgens zijn vlucht bevestigen en daarna print de machine de boarding pass uit. De bagage moeten reizigers nog wel gewoon inchecken bij de balies, maar dat gaat veel sneller als mensen zichzelf al hebben ingecheckt.”

KLM-vluchten
De machines zijn door SITA, een groot bedrijf in IT-producten, geleverd en kunnen vooreerst alleen worden gebruikt voor alle KLM-vluchten. Aan het eind van de maand werkt de machine ook voor vluchten van American Airlines en andere lokale maatschappijen.

www.versgeperst.com/nieuws/145861/zelf-inchecken-op-hato-airport.html#more-145861 

Unique Investment Opportunities

Have a look at the airport layout and find out if there are opportunities for you and your company

Click the image or Click here