News

14.09.2011

Ontwikkeling Baseball Campus

Ontwikkeling Baseball Campus Curaçao van start

WILLEMSTAD — Maurice Adriaens (CAH), Bob Verburg en Luis Santine (Willem4) gaven onlangs door ondertekening van een MOU het startsein voor de verdere ontwikkeling van de Baseball Campus Curaçao. De partijen tekenden een tweetal overeenkomsten om het gebied van 26 hectare, dat tevens een Automotive Campus bevat, te ontwikkelen.

Willem4 werkt hierbij samen met 9 Stars Sports Management (Felix Luzon), WitZaa en de Dutch Baseball Consulting Group (Lex van Zaane). OeverZaaijer Architectuur en Stedenbouw tekende het stedenbouwkundig ontwerp.

Talentontwikkeling
Willem4 en WitZaa hebben het initiatief genomen om een concept te ontwikkelen waarbij jongeren op Curaçao gestimuleerd worden om het voortgezet onderwijs af te maken met behulp van een honkbalopleiding. “Curaçaose jongeren hebben een bovengemiddeld talent voor baseball. De Baseball Campus Curaçao geeft ze de kans om dit talent verder te ontwikkelen”, aldus Bob Verburg, voorzitter van stichting Willem4. Het reguliere onderwijs wordt gecombineerd met baseballtrainingen. “Het doel is om de talenten op te leiden tot het niveau van professionele baseballspelers. Mocht dit onverhoopt niet lukken dan hebben de leerlingen altijd nog een reguliere opleiding om op terug te vallen”, aldus Lex van Zaane.
Deze opleiding wordt opgezet naar het voorbeeld van de Nederlandse Topsport Talentscholen (voorheen Lootscholen). Er is plaats voor 300 leerlingen van 12 tot 18 jaar. “Wij geloven dat de samenwerking met Willem4 lange termijn-resultaten zal boeken in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika. De opzet van de baseball campus is belangrijk voor 9 Stars om hun doelstelling te bereiken, dat de regio de grootste leverancier van baseball-spelers wordt voor de MLB”, aldus Felix Luzon van 9 Stars.

 

Multifunctionele campus
De Baseball Campus Curaçao wordt gerealiseerd nabij de airport van Curaçao en beslaat circa 20 hectare. Op de campus worden meerdere faciliteiten gerealiseerd die elkaar versterken, waaronder ook faciliteiten voor andere sporten. Er worden kleine en grote trainingsvelden aangelegd, zodat teams uit Europa en de Verenigde Staten (MLB) trainingskampen kunnen houden. Het hoofdstadion biedt plaats aan 6.000 toeschouwers, wat uitgebreid kan worden naar 15.000 toeschouwers bij grote sportevenementen. Tevens is het stadion geschikt voor concerten. Voor gasten wordt een hotel gerealiseerd en op het terrein is plaats voor kantoren, winkels, horeca, kinderopvang en medische voorzieningen.
“Hiermee ontstaat een waardevolle toevoeging aan de ontwikkeling van de airport van Curaçao”, aldus Maurice Adriaens namens Curaçao Airport Holding (CAH).

Internationaal
De Baseball Campus Curaçao gaat ook functioneren als internationale hub voor talenten uit Zuid-Amerika en de Cariben. 9 Stars gaat haar talenten trainen op de Baseball Campus Curaçao. Dit zijn jaarlijks tussen de 20 en 30 jonge talenten van 13 tot 15 jaar, die door 9 Stars gescout zijn in onder andere Colombia, Panama, de Dominicaanse Republiek, Aruba en Venezuela. Met het uitgebreide netwerk van 9 Stars en WitZaa bij de baseball teams in USA, Latijns-Amerika, het Caribisch gebied en Europa vergroot dit de kans op een profcontract. Tevens biedt de Baseball Campus Curaçao professionele Europese en Amerikaanse clubs de mogelijkheid om wintertrainingen te houden. Hensley Meulens, Curaçaose baseball-legende en coach van de San Francisco Giants: “De Baseball Campus Curaçao biedt jongeren de kans hun talent op professionele wijze te ontwikkelen. Deskundige begeleiding is cruciaal om het beste uit jonge spelers te halen. Voor jongeren op Curaçao biedt de Baseball Campus de perfecte omgeving om vorm te geven aan hun ambitie.” Henry Blanco, catcher Arizona Diamondbacks: “Ik wens de partners veel succes met de baseball campus. Ze kunnen op onze support rekenen voor meer baseball-talent in de regio”.

Beroepsopleiding
Willem4 ontwikkelt ook een Automotive Campus. Hier worden diverse service-bedrijven gevestigd, zoals autoverhuur, pompstation, wasstraat, reparatie en onderhoud. Deze bedrijven worden een leerbedrijf voor onder andere de leerlingen van de Baseball Campus. Middels praktijkonderwijs worden beroepen onderwezen zoals techniek, customer service, administratie en management. Er is al met veel enthousiasme gereageerd op het initiatief. Onder andere de KNBSB, de spelers van het Nederlands Honkbalteam en de CEB (Confederation of European Baseball) hebben hun adhesie uitgesproken. Ook diverse oud-spelers van Curaçao hebben enthousiast gereageerd en zien het als een waardevolle ontwikkeling voor de talentvolle jeugd van Curaçao. Hamilton Richardson, lid van de commissie van aanbeveling: “Dit is een prachtig initiatief. Het geeft een belangrijke economische impuls aan Curaçao en de regio.”
Willem4 verbindt kwaliteiten en zoekt de samenwerking in strategie en uitvoering. Zij initieert financiering met als voorkeur een publiek-private samenwerking. De Stichting kiest voor een koppeling van het bereiken van maatschappelijke doelen met in zichzelf renderende uitvoeringsprogramma’s. Willem4 levert een netwerk van kennis, ervaring en inspiratie met als doel economische, sociaal-maatschappelijke en educatieve initiatieven te ondersteunen in voormalige en huidige landen en gebieden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Vrijdag, 2 september

Original article

Unique Investment Opportunities

Have a look at the airport layout and find out if there are opportunities for you and your company

Click the image or Click here