News

16.04.2011

"Sterke positionering Curacao als logistieke hub"

Saturday, 16 April 2011 17:32

WILLEMSTAD — Curaçao als logistieke hub in het Caribisch gebied. Met dit doel voor ogen heeft een delegatie ondernemers van 2 tot 9 april deelgenomen aan de ‘Intermodal South America’. De Intermodal is de grootste beurs op het terrein van transport en logistiek van het westelijk halfrond. Vertegenwoordigers van grote internationale transportbedrijven zijn daar ruim vertegenwoordigd.

Naast de ondernemers zetten ook de minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim, de voorzitter van de Kamer van Koophandel (KvK) Billy Jonckheer en de voorzitter van de Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS) Arthur Adams tijdens de beurs hun beste beentje voor.
Doel was om het eiland neer te zetten als een logistieke hub met diverse groeimogelijkheden. De beurs beleefde haar zeventiende editie in Sao Paolo. Minister El Hakim was één van de sprekers tijdens de opening. Ook stond de minister tijdens het evenement op de beursvloer, waar hij met mogelijke investeerders heeft gesproken. Volgens de KvK werd de Curaçaose stand druk bezocht. Vertegenwoordigers uit diverse sectoren hebben hun interesse geuit in Curaçao als mogelijke handelspartner. De interesse kwam onder andere uit de hoek van de scheepvaart, luchttransport, terminalontwerpers en voedselproducenten, die nieuwe markten willen aanboren.
Naast het leggen van contacten heeft de Curaçaose delegatie de mogelijkheden van Curaçao als logistieke hub uit de doeken gedaan. Diensten zoals e-zoning, e-commerce, bunkering, dry-docking en off-shore zijn gepresenteerd aan een groot publiek. Vanzelfsprekend kwam Curaçao ook als toeristische bestemming aan bod.
Bovendien heeft minister El Hakim vruchtbare gesprekken gevoerd met onder andere de luchtvaartbedrijven GOL en TAM over passagiers- en vrachttransport naar andere bestemmingen via Curaçao. Ook heeft hij gesprekken gevoerd over sportprojecten met een internationaal doel, waar Curaçaoënaars ook aan kunnen deelnemen.
Het is de tweede keer in een korte periode dat een Curaçaose handelsdelegatie naar Brazilië is gegaan. In februari vond er een handelsmissie plaats, waarbij onder andere concrete afspraken zijn gemaakt over fiscale regelingen en verdragen. De Stichting Ontwikkeling Projecten Logistieke Sector (SLS) heeft de deelname aan de beurs mogelijk gemaakt.
 

Unique Investment Opportunities

Have a look at the airport layout and find out if there are opportunities for you and your company

Click the image or Click here