News

12.04.2011

"Hensley Meulens op ruimtevlucht"

Tuesday, 12 April 2011 18:10

WILLEMSTAD/AMSTERDAM — Space Expedition Curaçao (SXC) heeft opnieuw een aantal belangrijke stappen gezet naar zijn eerste vlucht begin 2014. Exact vijftig jaar nadat Yuri Gagarin de eerste mens in de ruimte werd, gaf het Nederlandse ruimtevaartinitiatief samen met het Amerikaanse bedrijf XCOR (de ontwerper en producent van het ruimtevaartuig) vandaag een toelichting aan de internationale pers bij het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR).

Begin deze maand startte de verkoop van ruimtetickets officieel. De eerste honderd vluchten worden uitgevoerd door een groep van ‘founder astronauts’ die op persoonlijke titel worden uitgenodigd. Onder de eerste vijftien founder astronauts zitten al enkele beroemde namen. SXC maakte vandaag bekend dat de 44-jarige Curaçaose honkbalcoach Hensley Meulens ook een ruimtevlucht zal maken. “Amerikanen zijn natuurlijk gek op ruimtevaart. Maar ook voor Curaçao is dit een geweldig initiatief. Niet alleen voor het toerisme, maar ook voor alle maatschappelijke en educatieve projecten die rond het ruimtevaartprogramma worden uitgerold op het eiland”, aldus Meulens. SXC laat weten dat premier Gerrit Schotte op het bericht dat Meulens ook de vlucht zal maken dolenthousiast zou zijn over de ruimteplannen en blij is dat een van de eerste future astronauts uit Curaçao komt.
De Nederlandse dj Armin van Buuren (34) zal ook deel uitmaken van de groep. Martin Schröder (79), de oprichter van Martinair, is een andere opvallende naam op de lijst. Ook het Nederlandse supermodel Doutzen Kroes (26) heeft zich aangemeld: “Mijn werk heeft mij letterlijk naar de mooiste plekjes op aarde gebracht. Maar toch schijnt niets zo mooi te zijn als de aanblik van de aarde vanuit de ruimte. Alle astronauten die van dat beeld hebben mogen genieten, zeggen dat die ervaring hun leven heeft veranderd. Ik sta zelf te popelen om te gaan, en kan daarnaast heel trots aankondigen dat SXC één extra ticket beschikbaar heeft gesteld aan dance4Life, de organisatie die jongeren inspireert om de verspreiding van hiv en aids wereldwijd terug te dringen. Dit ticket zal op 2 juli, voorafgaand aan Sensation White, worden geveild!”, aldus Kroes. De laatste bekende naam in het voorlopige lijstje van founder astronauts is Erica Terpstra.
De founder astronauts doorlopen een speciaal programma, waarbij ze heel specifiek onderdeel mogen uitmaken van het ontwikkelingstraject. Dit programma omvat onder andere de aanwezigheid bij de testvluchten van het ruimtevaartuig, maar ook speciale trainingen op het gebied van G-krachten en gewichtloosheid.
 

Unique Investment Opportunities

Have a look at the airport layout and find out if there are opportunities for you and your company

Click the image or Click here